Tanktest

Tanktest

Vijf-jaarlijkse controle op dichtheid

Bij de eerste controle van uw stookolietank moeten er een groene dop en een overvulbeveiliging geplaatst worden (indien u deze nog niet heeft). Na de eerste controle is het verplicht uw olietank om de vijf jaar opnieuw te laten controleren op dichtheid. Bij het plaatsen van de overvulbeveiliging hebt u de keuze tussen een fluitje en een elektronische sonde.

Overvulbeveiliging

Fluitje

Het fluitje wordt boven op de stookolietank geschroefd. Er hangt een buisje van 15 cm in de tank. Wanneer men dit vult en er lucht door dit buisje gaat, is er een fluitsignaal. Als er mazout aan dit buisje komt, stopt het met fluiten en is de tank zo goed als vol.

Sonde

Een sonde hangt +-15 cm in de tank. Wanneer erna zout aan de sensor onderaan het buisje komt, geeft deze een elektronisch signaal naar de vulwagen (die op de sonde kan aangesloten worden). De tankwagen zal dan automatisch stoppen met vullen.

Tarieven

De prijs van een tanktest kan u als volgt uitrekenen:

  • dichtheidscontrole 80 €
  • plaatsen groene dop 16 €
  • groene dop en fluitje 26 €
  • groene dop en sonde 63 €

Let wel op de dichtheidscontrole dienen wij 21% BTW aan te rekenen.


Contacteer Ivo Bertens vandaag nog voor het testen van uw stookolietank.

U kunt bij Ivo Bertens ook terecht voor de plaatsing van uw verwarming, onderhoud aan uw verwarmingstoestellen, plaatsing sanitair en zonne-energie.